Prawdziwy pasjonat, nawet po intensywnym dniu, znajdzie chwilę na realizację swoich zainteresowań. Gdy tą pasją jest gotowanie, nie ma nic przyjemniejszego niż późniejsze smakowanie nowych potraw.
Zapraszamy do lektury kolejnego wywiadu z serii #Łączynaspasja.
Czym jest dla Ciebie pasja?
Pasja jest to dla mnie chwilą relaksu. Zamiłowania pozwalają mi na odpoczynek od codziennych obowiązków. Moje hobby to bieganie i gotowanie, które dają mi energię, motywację oraz wiele radości. Co więcej, bieganie udoskonala moją sprawność fizyczną, prowadzi mnie do sukcesu – jestem silniejsza. Mam pracę siedzącą, dlatego o wiele lepiej czuję się uprawiając sport. Z kolei gotowanie poprawia moją sprawność umysłową. Mogę gotować i piec do późnych godzin wieczornych (mimo bardzo intensywnego dnia).
Czym zajmujesz się na swoim stanowisku i czy Twoje hobby ma wpływ na pracę?
Jestem doradcą klienta – moje główne zadania to obsługa i sprzedaż. Hobby ma ogromny wpływ na moją pracę; relaksuje mnie, dodaje sił i energii na kolejne dni. Dzięki niemu rozpoczynam poranek pogodniejsza i z pozytywnym nastawieniem. W pracy mogę także pochwalić się moimi nowymi przepisami. Danie które polecam na karnawał to śledzie pod pierzynką. To tradycyjna sałatka śledziowa z gotowanymi, w mundurkach, zimowymi jarzynami: ziemniakami i buraczkami, z dodatkiem ugotowanego posiekanego jajka, cebuli i ogórków kiszonych. Przepis jest prosty, a jednocześnie efektowny, sami zobaczcie:
- Śledzie pokroić na kawałeczki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z drobno posiekaną cebulą, musztardą, olejem, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć do szklanej dużej salaterki. Posmarować warstwą majonezu (ok. 1/3 słoiczka).
- Buraki i ziemniaki gotować w mundurkach w oddzielnych garnkach. Buraczki gotować przez ok. 1 i 1/2 godziny, ziemniaki około 1 godzinę. Małe buraczki i ziemniaki będą się gotować krócej. Warzywa odcedzić i ostudzić.
- Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i doprawić solą oraz pieprzem, położyć na warstwie śledzia. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ogórki. Posmarować warstwą majonezu. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do sałatki i posmarować resztą majonezu.
- Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać na desce, dodać do sałatki. Na wierzch dać starty ser i szczypiorek. Odstawić minimum na godzinę. Potrawę można przygotować dzień wcześniej i trzymać w lodówce.
Brzmi smacznie? Obiecuję, że tak jest. Zanim udacie się do kuchni, w poszukiwaniu składników, opowiem Wam jeszcze, że biorę udział w eventach sportowych organizowanych w pracy, jak na przykład Bieg Firmowy. Jest to idealne miejsce, aby poznać ludzi z bliskiego otoczenia, z którymi mogę dzielić pasję.
Co uważasz za swój sukces prywatny lub zawodowy?
Moim największym sukcesem jest to, że w życiu zawodowym robię to, co lubię i co sprawia mi przyjemność. W moim miejscu pracy dużo się nauczyłam, zdobyłam wielu klientów, jednocześnie ich zaufanie. Moim osiągnięciem jest również ukończenie studiów i zbliżająca się perspektywa założenia rodziny. Jeśli mówimy o sporcie, wzięcie udziału w Maratonie Mikołajkowym jest dużym wyczynem, ponieważ trzeba było przebiegnąć tyle kilometrów, na ile zawodnik miał sił. Mój rekord to 15 km! Wagi wydarzeniu dodaje fakt, że bieg zorganizowany był dla chorego dziecka. Jestem z siebie bardzo dumna.
Czego chciałbyś w życiu jeszcze spróbować?
Chciałabym mieć okazję podróżować po świecie. Byłam w kilku miejscach, ale uważam, że to za mało. Natomiast moja pasja, którą jest sport, pozwoli mi być silniejszą. Wierzę w to, że wspinaczki są w zasięgu moich możliwości. W najbliższym czasie marzy mi się jeszcze odbyć lot paralotnią.
Czego oczekujesz od pracy? Czego od hobby? I co poszerza Twoje horyzonty ?
Od pracy oczekuje rozwoju osobistego i podnoszenia swoich kwalifikacji. Od hobby tego, że będę coraz silniejsza i lepsza w tym, co robię. Moje horyzonty poszerzają podróże, które są sposobem na realizowanie swoich marzeń i uczenie się języków – dzięki nim czuję, że się rozwijam. Podczas zwiedzania poznaję nowych ludzi, dzięki którym mogę się wiele dowiedzieć o ich kulturze.
Co rozwinęło w Tobie hobby a co praca?
Moje hobby rozwinęło we mnie wytrwałość. Pokazało mi, że mogę więcej i jestem zdyscyplinowana oraz zaangażowana. Natomiast moja praca pokazała mi, że chcieć to znaczy móc. Różne są dni w sprzedaży, ale jeśli ktoś jest systematyczny i nie odpuszcza, może zrealizować każdy cel.